LOLLO ROSSO
İtalya kökenli bir marul çeşidi olan Lollo rosso, Asteraceae
familyasındaki Lactuca cinsine dahil tüm bitkilerin genel adıdır. Özellikle
Lactuca sativa türünü anlatmak için kullanılır ve bu anlamda "kırmızı
kıvırcık" olarak da adlandırılabilir.
Eski romalılar Lollo rosso'nun sindirimi kolaylaştırdığına
inanır. Yemeklerden sonra veya uykudan önce tüketirlerdi.
Lollo rosso, yılın her mevsiminde yetişen ve genellikle
yaprakları için yetiştirilen bir bitkidir, yemeklere tat vermek veya salata
yapımında kullanılır.
Enfeksiyonu tedavi etme, asprinin asıl içeriği salısilik
asit kıvırcık da bulunmaktadır. Bazı kanserler ve kalp hastalıklarını
yükseltmekte anahtar bir enzim olan cycloozveendse (COX2) engelleyicisidir. Bir
porsiyon günlük değerin %38'ini karşılayan fiolik asit bakımından zengindir.
A-B1-B3-C vitaminlerini bulundurur. Lollo biando ile akrabadır. Lollo biando
yapraklarının yeşil olan türüdür.

Yorumlar
Yorum Gönder