JULYEN KESİM
Julyen kesim, allumette veya fransız kesim, yiyeceklerin
kibrit çubuklarına benzer şekilde uzun ince şeritler halinde kesildiği bir
doğrama şeklidir. Julyen kesim terimin basılı olarak bilinen ilk kullanımı
François Massialot'un Le Cuisinier Royal ve Bourgeois (1722 baskısı)
'dadır. Terimin kökeni belirsizdir,
ancak Jules veya Julien adından türetilebilir.
Son derece estetik ve basit olan julyen kesim de kullanılan
bıçakların yanı sıra kesme tahtası da önemlidir. Şef bıçağı ve sebze bıçağı bu
kesim için kullanılabilir. Doğranan malzemelerin tümü eşit kalınlıkta olursa
göze hoş gözükür. Julyen kesim yöntemi garnitür hazırlığında, sotelerde, salata
ve tabak sunumlarında sıklıkla kullanılır.
Yorumlar
Yorum Gönder